Jelölés az év épületgépészeire az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2018” alkalmából

A szakmai szervezetek az "Országos Magyar Épületgépész Napok 2018" rendezvényhez kapcsolódva díjazták a szakma szereplőit kiemelkedő tevékenységük elismeréseként.

AZ OMÉN 2018 eseménysorozat véget ért! Köszönjük mindannyiuknak a támogatást, és nagyon reméljük, hogy 2019. november 25-29. között újra TALÁLKOZUNK!

2018.-ban a díjak az alábbi kategóriákban kerültek kiosztásra:

  1. Az Év Épületgépész Tervezője
  2. Az Év Épületgépész Oktatója
  3. Az Év Épületgépész Mérnöke
  4. Az Év Épületgépész Kivitelezője
  5. Az Év Épületgépész Márkaképviselője

1., 2018.-ban az Év Épületgépész Tervezője:

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt tervezői pályázat eredménye alapján az Év Épületgépész Tervezője Lucz Attila

A pályázati anyag címe: LIGET BUDAPEST PROJEKT Néprajzi Múzeum és Látogató Központ épületgépész tervezése

A díjat felajánlotta: A BAUSOFT Kft., Baumann Mihály ügyvezető

A tervezett épület funkcionális bonyolultságából adódóan az épületgépész rendszerek kialakításának szinte egyik része sem mondható megszokottnak, hagyományosnak. A pályázati anyag korszerű és új megoldásokat tartalmaz. Az épület gépészeti rendszerei megújuló energiaforrásokkal biztosított. Szinte minden tervezett egységnél egyedi és átgondolt tervezői gondolat fedezhető fel. A rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy azok az épületben jelentkező tényleges igényeknek, ill. a bent tartózkodók számának megfelelően energiatudatos, valamint biztonságos üzemet biztosítsanak.

2., 2018.-ban az Év Épületgépész Oktatója:

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírtak alapján, az Év Épületgépész Oktatója Petrikó László

A díjat felajánlotta: IMI International Kft., Hosszú István Árpád ügyvezető

Petrikó László okleveles épületgépész mérnök 1994-óta dolgozik tervezőként, vezető tervezőként Győr jelentős szakági tervezőirodájában. Negyedszázados tervező múlttal, jelentős szakmai referenciákkal, nagy elméleti szakmai tudással rendelkezik. Jelentős szakmai mentorálási tevékenysége is. Szakmai kiállása példaértékű a fiatal kollégák számára. Megszerzett tudását és tapasztalatát 2005 óta egyetemi oktatóként is kamatoztatja. Győrben a Széchényi István Egyetem Építészmérnöki Karán az építész hallgatóknak tanít épületgépészetet. Lelkiismeretes tanár, szigorú számonkérő! Makacs következetességgel adja át a jövő építész tervezőinek azokat a szakmai alapismereteket, valamint a team-munka követésre javasolható gyakorlatát, amelyek birtokában eljuthatnak a funkcionális szemléletű, a szakági tervezés fontosságát elfogadó, elismerő tervezési módszerhez is.

3., 2018.-ban az Év Épületgépész Mérnöke

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Mérnöke kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Mérnöke Kisapáti Szilárd

A díjat felajánlotta: WILO Magyarország Kft., Dr. Szalai László, ügyvezető igazgató

Kisapáti Szilárd egy folyamatosan növekvő, Szegeden meghatározó tervezőiroda, a Ventosus Kft. ügyvezetője, vezető tervezője. Fiatal kora ellenére, aktivitását mi sem mutatja jobban, mint hogy részt vállalt Kormányhivatalok kiemelt épületenergetikai fejlesztéseiben. Számos szálloda, lakóépület vagy akár vasútállomás és sportcsarnok épületgépészeti és épületenergetikai tervezése fűződik a nevéhez. Munkáit az igényesség, rendszerszemlélet, minőség és a maximális alaposság jellemzi. Kisapáti Szilárd a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Szakcsoportjának vezetője, tervezési munkái mellett megyei kamarai feladatait is kiemelten kezeli.

4., 2018.-ban az Év Épületgépész Kivitelezője:

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Kivitelezője kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Kivitelezője Cajnkó Alfréd

A díjat felajánlotta: WILO Magyarország Kft., Dr. Szalai László, ügyvezető igazgató

1971 óta dolgozik víz-, gáz- és központifűtés-szerelőként. Pályafutása első felében a Közép Dunántúli Gázszolgáltató Vállalatnál és a FÉG-nél dolgozott, mint szerelő és szervizes, közben technikumot végzett, gázkészülék-javító, -beüzemelő képesítést szerzett és letette a mestervizsgát. 1994-től kezdődően vállalkozásokat alapított, cégei szakmailag és üzletileg folyamatosan fejlődtek, eredményesen működtek. Ma fiaival közösen két cég ügyvezetője, amelyek 24 főt foglalkoztatnak, szervizzel, belső szereléssel, kazánházi cserékkel foglalkoznak és több mint száz kazánház karbantartását végzik. Igényességével, felkészültségével, korrekt és baráti hozzáállásával, a szakma közügyei iránti érdeklődésével kivívta a Zala megyei épületgépészek tiszteletét és nagyrabecsülését.

5., 2018.-ban az Év Épületgépész Márkaképviselője:

2018. évben az Országos Magyar Épületgépészek Napja alkalmából kiírt, az Év Épületgépész Márkaképviselője kitüntető cím szavazásának eredménye alapján az Év Épületgépész Márkaképviselője Mucsi Ádám

A díjat felajánlotta: A VGF, Víz, gáz, fűtéstechnika Épületgépészeti szaklap, Szemán Róbert főszerkesztő

Mucsi Ádám épületgépész mérnök a REHAU épületgépészeti termékek műszaki és kereskedelmi képviseletét 22 éve a legmagasabb szinten látja el, mai is első munkahelyén dolgozik. Országosan elismert felületfűtési és hűtési szakember, legyen szó gyepfűtésről, épületszerkezet temperálásról vagy akár néhány négyzetméter fürdőszoba felújítás padlófűtéséről. A tervezéstől a kivitelezésen át az átadásig követi kiemelt projektjeit a megvalósításban résztvevők megelégedésére!
Egy gyártó sem kívánhatna kitartóbb, lojálisabb mérnök üzletkötőt magának.

 

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetsége által alapított Épületgépészetért Díj-at kapta: Király Tamás

A díjat átadta: Dr. Barótfi Istvánt, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöke

Király Tamás okleveles gépészmérnök, az Aereco Légtechnika Kft cégvezetője, aki a légtechnikai rendszerek forgalmazójaként jelentős szerepet vállal épületgépészeti, épülettechnikai és épületenergetikai területén alkalmazott megoldások megvalósításában, kivitelezésében és üzemeltetésében. Tartósan, magas színvonalon végett szakmai tevékenysége, aktív részvétele az épületgépészet területén tevékenykedő szakemberek képzésében és a fiatal generáció támogatásában elismeréseként érdemelte ki a díjat.


A Magyar Épületgépészek Szövetsége által alapított Meszlényi Zoltán Díj-at kapta: Kocsis István, a Miskolci Szakképző Centrum Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola címzetes igazgató.

A díjat átadta: Golyán László, a Magyar Épületgépészek Szövetségének az elnöke

Kocsis István 1953-ban született Miskolcon. 1971-ben technikusi oklevelet, öt évvel később gépészmérnöki diplomát szerzett a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar gépgyártástechnológia szak hegesztési ágazatán.

1976-tól a Csőszerelőipari Vállalatnál a termelésirányításban művezetőként, főművezetőként, majd kirendeltség-vezetőként dolgozott. Ebben az időszakban jelentős technológiai és épületgépészeti referenciákat szerzett többek között a Miskolci Lenin Kohászati Művek, a Borsodi Vegyi Kombinát, a Borsodi Hőerőmű, a Tiszai Olajfinomító valamint a Paksi Atomerőmű beruházásain. 1988-tól saját vállalkozásában számos miskolci középület és családi ház épületgépész munkáit végzi el.

1991-től a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola mérnök-tanára, majd gyakorlati oktatásvezetője. A Műegyetemen gépész mérnöktanári oklevelet szerez, majd a közoktatásivezető szakirányon is végez, a Debreceni Egyetemen épületgépész szakmérnökként vizsgázik sikeresen.

2006-tól 12 éven át a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola igazgatója. Átszervezi és megújítja az iskola irányítását, jelentős pályázati források bevonásával az oktatási infrastruktúra fejlesztését is irányítja.


A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat által adományozott Macskásy Árpád Életmű Díj-at kapta Görgey Péterné Bihari Erzsébet

A díjat átadta: Gyurkovics Zoltánt, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke

Görgey Péterné Bihari Erzsébet a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karát 1966-ban végezte el. Kezdettől fogva tervezőként dolgozott. Először a KERTI-ben, majd a LAKÓTERV-ben.
1994-ben alapítója és társtulajdonosa volt a G&B Plan Kft-nek, és 2015 évi visszavonulásáig itt dolgozott vezető tervezőként.

Legjelentősebb tervezői munkái közül néhányat kiemelni nagyon nehéz. Néhány Budapesten megvalósult azonban sokak számára ismert, mindenképpen kiemelésre érdemes:

ORFK Teve utcai székháza
WestEnd Bevásárlóközpont
WestEnd Hotel Hilton
Raiffeisenbank Akadémiai utcai székháza
Hotel Four Season
Széchenyi téri irodaház
Infopark C és E irodaházak
Hallerkert irodaház

Görgey Péterné Bihari Erzsébet a Magyar Mérnöki Kamara megalakulásától tagja volt az Épületgépész Tagozat elnökségének, és munkájával hozzájárult a tagozat, az Épületgépész szakma sikereihez.
Mentori tevékenysége kiemelkedő volt a tervezői hivatásának gyakorlása során. Tervezőirodájában sok fiatalt tanított, és vezette be az épületgépészeti tervezés gyötrelmesen szép hivatásába.
Épületgépész és társtervező kollégákkal mindig nagyon jó kapcsolatot tudott kialakítani, és önzetlenül segítette kollégáit a tervezői feladataik eredményes végrehajtásában.


A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat által adományozott Macskásy Árpád Alkotói Díj-at kapta: Dr Kalmár Ferenc

A díjat átadta: Gyurkovics Zoltánt, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke

A díjazott betegsége okán a díját személyesen sajnos nem tudta átvenni. Köszönő levelét Gyurkovics Zoltán olvasta fel.

Dr Kalmár Ferenc tanulmányait Aradon végezte el 1997-ben. Ezt követően épületgépész tervezőként kezdett dolgozni, majd a Temesvári Politechnika Egyetemen intézeti mérnökként gyakorlatokat vezetett, oktatott. Egy PHD ösztöndíjat elnyerve 2002-től már a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépész Tanszékének oktatója. PHD fokozatot 2003-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett.

Oktatói és kutatói tevékenysége a debreceni egyetemen teljesedett ki. 2008-tól tíz éven keresztül főiskolai docensként vezette a tanszéket. Ez idő alatt oktatási-, majd tudományos dékán-helyettes is. Nevéhez fűződik a létesítménymérnöki szakirány megalapítása, beindítása. A tanszékvezetői időszaka alatt jelentős labor-fejlesztések valósultak meg, és ebben az időszakban kapott modern campust is a kar.Egy vezető oktató alkotói munkásságának eredménye jó szellemű, igényes tanszéki csapat kialakítása, és ezzel az oktatói gárdával mérnökgenerációk sikeres útra bocsátása. Kalmár Ferencnek ez sikerült. Vizsgákon a szabatos beszédet, a határozott előadásmódot is elvárja.

Tudományos munkássága töretlen, most is nagy feladatok és nagy célok előtt áll. A tanszék évi rendszerességgel megszervezett szakmai napjaira mindig jelentős számú ipari partner megjelenésére számíthatott tiszteletet érdemlő szakmai munkája, jó kapcsolatépítő tevékenysége okán. Mindemellett igen aktív tagja a Magyar Mérnöki Kamara épületgépész társadalmának. Az elnökség tagjaként munkára, segítőkész közreműködésre mindig kész.

 

 

A díjakat 1996 óta kapják a szakma elismert képviselői: korábbi évek díjazottjainak teljes listája.

Jelölés

A rendezvény honlapján illetve a letölthető jelölőlappal bárki jelölhet a fenti kategóriákban egy-egy személyt, aki a szabályzatban megadott feltételeknek megfelel és akit érdemesnek tart a díj elnyerésére.

Határidő: A díjátadás napját megelőző 20. nap. A díjak ünnepélyes  átadására  minden  évben  az Országos Magyar Épületgépész Napok alkalmával, a rendezvényt lezáró bálon kerül sor.

Jelölés szabályzat

A szabályzat letölthető innen (PDF, 107KB).

 


 

Online jelölés

Jelölő neve*:
Jelölő e-mail címe*:
Jelölő telefonszáma:
Az Év Épületgépész Tervezője
Az Év Épületgépész Tervezője – az Épületgépészeti Tervpályázat győztese.
Az Év Épületgépész Oktatója
Jelölt neve*:
Indoklás*:
Az Év Épületgépész Mérnöke
Jelölt neve*:

Indoklás*:
Az Év Épületgépész Kivitelezője
Jelölt neve*:

Indoklás*:
Az Év Épületgépész Márkaképviselője
Jelölt neve*:

Indoklás*:


Fő támogatónk
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Média támogatóink
Kiállítóink
2018 (c) talalkozzunk.hu